top of page

JuniorS відзначив день народження та встановив Національний рекорд України

«

У неділю, 3 грудня, громадський рух Олександра Педана JuniorS відзначив своє 6-річчя у 22 містах України, зокрема й великим святковим заходом у Києві. В рамках святкування було оголошено встановлення національного рекорду за найбільший Всеукраїнський онлайн-флешмоб до Дня ментального здоров’я, а також обговорення важливості фізичної активності із зірковими гостями.


Святкування відбулося на базі 21 ігрового клубу «Спільно JuniorS», які були об’єднані трансляцією із центральною локацією в Києві — простором Iron Land на Центральному залізничному вокзалі. Усе розпочалося урочистим врученням відзнак від Національного реєстру рекордів України за найбільший Всеукраїнський онлайн-флешмоб до Дня ментального здоров’я, проведеного JuniorS спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерством освіти і науки. 57 112 учасників та учасниць із 1904 навчальних закладів долучилися до флешмобу під назвою #руханкасили, нагадавши про важливість турботи про ментальне здоров’я. Саме ці приголомшливі цифри дали змогу вручити відзнаку співзасновникам JuniorS Олександру Педану і Марії Павлічук, керівниці секції соціальних та поведінкових змін Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Анні Суходольській та генеральному директору директорату шкільної освіти Ігору Хворостяному.


Серед гостей заходу були учні та вчителі зі спільноти JuniorS із 15 міст і сіл України. Усі вони долучилися до панельної дискусії за модерації Олександра Педана та Марії Павлічук, у якій брали участь спеціально запрошені спікери та друзі руху. 


“Сьогодні ми хотіли бути корисними, надихнувши й мотивувавши вас займатися руховою активністю. На нашу думку, ніщо не може зробити це краще, ніж історії успіху людей, на яких хочеться рівнятися», — розпочав бесіду Олександр Педан, представивши учасників дискусії. Серед них був хореограф, телеведучий і переможець шоу «Танцюють всі» Євген Кот, співак і композитор LAUD, співзасновниця та головна тренерка спортхабів ЕБШ Юлія Шум, а також керуючий партнер UNIT City Костянтин Євтушенко.


Вони ділилися своїм досвідом, допомагаючи подивитися ширше на розмаїття фізичної активності, розповідали про великі спортивні досягнення у непрофесійному спорті, міркували про його вплив на ментальне здоров’я та обговорювали рухове дозвілля, що сприяє розвитку особистості, чим би ви не займалися.


«Зараз спорт — це про стиль життя, а не про якісь важкі тренування та професійні досягнення. Тому важливо розуміти його користь, знайти свій спорт і просто зробити його невід’ємною складовою свого життя, — вважає Юлія Шум. — Спробуйте з чогось одного, що вам подобається. Це може бути навіть їзда на велосипеді чи пінг-понг, і потім у вас з’явиться бажання займатися чимось ще і ще».


Корисна фізична активність — це не обов’язково участь у змаганнях, але це мають бути заняття, які вам подобаються. «Навіть якщо танцями займатися непрофесійно, це просто чудова активність, яка приносить задоволення та може замінити будь-які інші більш звичні тренування в спортзалі», — додає Євген Кот.


Про те, що фізична активність не заважає іншій діяльності, а доповнює її, розповів співак LAUD: «Попри те, у мене багато часу займає творчість, яка, здавалось би, несумісна зі спортом, я вже понад 8 років займаюся з тренером у спортзалі. До того ж для мене важливо, щоб ці заняття були цікавими й не встигали набридати. Тому я спробував себе і в боксі, і в різних видах боротьби, і у функціональних тренуваннях з TRX».


«Я був у 55 країнах світу, тому можу точно сказати, що ніде немає настільки доступного спорту, як в Україні. У США будь-який спорт — це дуже дорого. В Європі важко знайти  гурток для душі, їх там не так багато. Тому Україна — це найкраще місце, де можна спробувати різні види спорту, різні гуртки, заняття з різними тренерами», — розповідає Костянтин Євтушенко, який також додає, що спорт — це 40% успіху для того, щоб реалізувати себе в бізнесі.


До свята також долучилася Катерина Садурська, чемпіонка й рекордсменка світу з фрідайвінгу, з публічним виступом «Як досягти успіху в спорті?». Вони розповіла про секрети звитяг чемпіонів, можливість розвитку кар’єри серед професіоналів та покращення емоційного стану завдяки фрідайвінгу. 


«Після завершення професійної кар’єри у синхронному плаванні я вирішила зайнятися чимось, що було б мені до душі. І оскільки спорт вже став частиною мого життя, я почала займатися фрідайвінгом просто для задоволення всього кілька років тому. Лише після початку повномасштабного вторгнення в мене вийшло присвятити цьому заняттю більше часу, що дало мені змогу завоювати два золота минулого року на чемпіонаті світу, і встановити світовий рекорд із занурення на 78 метрів», — розповіла спортсменка.


Після спілкування зі спікерами ще одні друзі та партнери JuniorS, агенти Української Волонтерської Служби, провели вже традиційний для руху Шкільний урок волонтерства для юних гостей свята, продемонструвавши ініціативу, яка в найцікавіший спосіб знайомить підлітків та молодь із волонтерською місією.


У перервах між блоками заходу на всіх присутніх чекали веселі ігри, вікторини та конкурси про історію JuniorS, а також частування гостей святковим тортом і смаколиками на завершення свята.


Всі фото зі святкування ви можете знайти за посиланням.

94 перегляди0 коментарів
bottom of page